Σιάτσου

«
»

Στα ιαπωνικά σημαίνει πίεση με τα δάχτυλα.

Το Σιάτσου είναι μια από τις αρχαιότερες θεραπευτικές μεθόδους στον πλανήτη. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μορφή βελονισμού κατά την οποία τα δάχτυλα και οι παλάμες εφαρμόζουν μαλάξεις στους μεσημβρινούς του σώματος.

Οι μεσημβρινοί είναι τα κανάλια μέσω των οποίων ρέει η ενέργεια Κι (στα Ιαπωνικά) στο σώμα μας. Η ενέργεια Κι επηρεάζεται άμεσα από τον αέρα, το νερό και την τροφή που εισρέει μέσα μας και φυσικά από τις σκέψεις μας. Η ενέργεια αυτή ωστόσο, συχνά διαταράσσεται και μπορεί να δημιουργηθεί μια κατάσταση υπερβολής η ανεπάρκειάς της.

Οι πιέσεις που ασκούνται σε ειδικά σημεία (acupoints) όπως και στο βελονισμό, ξεμπλοκάρουν τη στάσιμη ενέργεια στο σώμα, οδηγώντας το σε μια κατάσταση ενεργειακής εξισορρόπησης (Γιν-Γιανγκ) και υγείας.

Το Σιάτσου μεγιστοποιεί τη φυσική κατάσταση, δημιουργεί ευεξία, αναζωογόνηση και αύξηση της ζωτικότητας, ενώ βελτιώνεται και η στάση του σώματος.

Συντελεί στην αντιμετώπιση πληθώρας προβλημάτων υγείας, όπως είναι οι μυοσκελετικοί πόνοι, η δυσκαμψία, οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες, οι διαταραχές στο πεπτικό σύστημα. Βοηθάει στη συγκέντρωση και στις αϋπνίες και καταπολεμά την κόπωση, το άγχος και τη συναισθηματική φόρτιση. Επιπλέον προσφέρει λύσεις σε γυναικολογικά προβλήματα (διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, πόνοι μαστού κ.α.) ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για να βοηθήσει ένα τοκετό.

Θεραπευτές που το παρέχουν: