Μασάζ για την αϋπνία

«
»
το μασάζ στις διαταραχές ύπνου

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την καλή υγεία, την αποκατάσταση από την ασθένεια και την προώθηση του φυσιολογικού μεταβολισμού. Οι ολιστικές παρεμβάσεις μπορούν να κάνουν θαύματα  στην βελτίωση της υγείας και στην ανάκαμψη από χρόνια προβλήματα.

Τα οφέλη του μασάζ είναι πολλά. Το μασάζ χρησιμοποιείται συχνά για να βοηθήσει τα μωρά να κοιμηθούν και είναι χρήσιμο για τη θεραπεία των διαταραχών ύπνου στους ενήλικες. Χρησιμοποιείται τακτικά σε αθλητικές κλινικές και κέντρα αποκατάστασης για να χαλαρώσουν και να απαλύνουν τους πονεμένους μύες. Το μασάζ βοηθά στη μείωση του στρες, στη βελτίωση της κυκλοφορίας, στην απελευθέρωση της έντασης, στη μείωση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης, και συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτά τα χαλαρωτικά αποτελέσματα μπορούν να κάνουν το μασάζ ένα χρήσιμο εργαλείο στην αποκατάσταση των διαταραχών του ύπνου. Το μασάζ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τη θεραπεία προβλημάτων ύπνου που προέρχονται από το στρες, την κεφαλαλγία, τον πόνο και τη δυσκαμψία των μυών και των αρθρώσεων.

Το μασάζ έχει μια γενικευμένη επίδραση στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα θετικές αλλαγές στη διάθεση και απόλυτη χαλάρωση. Όταν κάνετε μασάζ, το παρασυμπαθητικό σύστημα ενεργοποιείται και επιτρέπει στο σώμα σας να χαλαρώσει. Το άγχος δυστυχώς επηρεάζει το σώμα και το μυαλό και είναι πανταχού παρόν στην καθημερινότητά μας. Τα εξωτερικά σημάδια άγχους περιλαμβάνουν σφιγμένους μύες και κακή στάση του σώματος. Εάν το άγχος και η ένταση είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν κοιμάστε πολύ καλά, μπορείτε να εντάξετε στην ρουτίνα σας την θεραπεία μασάζ γνωρίζοντας ότι ένα από τα οφέλη της είναι η βελτίωση του ύπνου.

Μια διαταραχή ύπνου μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής σας, είτε έχετε άπνοια, σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, ναρκοληψία, ή την πιο συχνή διαταραχή, αϋπνία. Οι συνέπειες της αϋπνίας στην υγεία σας περιλαμβάνουν την απώλεια της συγκέντρωσης και της ικανότητας λήψης αποφάσεων. Μπορεί να προκληθεί ευερεθιστότητα και συναισθηματική αστάθεια. Πολλοί άνθρωποι απευθύνονται σε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή για την καταπολέμηση της αϋπνίας. Η εφαρμογή μασάζ για ανακούφιση από την αϋπνία είναι μια πιο φυσική προσέγγιση στο πρόβλημα.

Το μασάζ είναι μια αποτελεσματική, υγιεινή και χωρίς φάρμακα επιλογή που βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν αϋπνία. Η αϋπνία συχνά συνδέεται με την έλλειψη σεροτονίνης η οποία παίζει ρόλο στη διάθεση, τη συμπεριφορά, τη θερμοκρασία του σώματος, τον φυσικό συντονισμό, την όρεξη και τον ύπνο. Το μασάζ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης και γι’αυτό αποτελεί ένα υπέροχο θεραπευτικό μέσο για τη μείωση των συναισθημάτων στρες και άγχους.

Όταν αισθάνεστε άγχος και εξάντληση είναι δύσκολο να κάνετε μια βόλτα στο πάρκο ή μια επίσκεψη στο γυμναστήριο. Το μασάζ σας επιτρέπει να αφεθείτε στην φροντίδα ενός θεραπευτή και να χαλαρώσετε εντελώς. Ακόμα και από την πρώτη συνεδρία το μυαλό απελευθερώνεται από οποιαδήποτε αγχωτική σκέψη και τα συμπτώματα του στρες ανακουφίζονται καθώς αποκαθίσταται η ισορροπία. Μετά από ένα μασάζ πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι έχουν πολύ βαθύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο.

Η εφαρμογή του μασάζ είναι ένα θαυμάσιο φυσικό φάρμακο για τη διευκόλυνση και τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας και ισορροπίας στην καθημερινότητά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *