Μπορεί η θεραπεία μασάζ να μας εξοικονομήσει χρήματα;

«
»
Μασάζ και χρήματα

Ίσως να θεωρείτε το μασάζ μόνο ως πολυτέλεια. Ωστόσο, η θεραπεία μασάζ μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των ιατρικών λογαριασμών σας!

Υπάρχουν ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι το μασάζ είναι ένα ευεργετικό συμπλήρωμα των ιατρικών θεραπειών για ορισμένες χρόνιες παθήσεις. Σημαντικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στον τομέα αυτό, σημειώνει το Health’s National Center for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM). Οι έρευνες των ειδικών έχουν δείξει ότι το μασάζ είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία χρόνιων παθήσεων που οδηγούν σε εκατομμύρια ευρώ σε κόστος υγειονομικής περίθαλψης ετησίως.

Από τον πόνο στην πλάτη, τις ημικρανίες και την ινομυαλγία έως το άγχος και την κατάθλιψη, οι χρόνιες παθήσεις μας κοστίζουν ακριβά σε ιατρικές δαπάνες καθώς αναζητούμε ανακούφιση στα ιατρεία, τα φαρμακεία και τα χειρουργεία. Αυτά όμως είναι τα είδη των παθήσεων στα οποία το θεραπευτικό μασάζ μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα και βεβαίως να μας εξοικονομήσει χρήματα.

 

  • Σύμφωνα με το NCCAM, 13 κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν το 2008 έδειξαν ότι το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του χρόνιου πόνου.
  • Οι επιστήμονες της Mayo Clinic σημειώνουν ότι μερικές μελέτες αποδεικνύουν ότι η θεραπεία μασάζ είναι ευεργετική για το άγχος και το στρες. Αναφέρουν επίσης ότι οι συνεχείς συνεδρίες μασάζ μπορούν να μειώσουν την φυσική τάση για άγχος που έχει πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, καθώς και να βελτιώσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης.
  • Σύμφωνα πάλι με την Mayo Clinic, μερικές έρευνες έχουν δείξει ότι το μασάζ μειώνει τον χρόνιο πόνο στους ανθρώπους που υποφέρουν από ινομυαλγία ή ημικρανίες.

Το μασάζ χρησιμοποιείται ακόμη και για να βοηθήσει ώστε η θεραπεία του καρκίνου να είναι λιγότερο τραυματική και εξουθενωτική. Η θεραπεία μασάζ έχει αποδειχθεί ότι κάποιες φορές μπορεί να επιφέρει ακόμα και 50% βελτίωση σε συμπτώματα, όπως άγχος, πόνο και κόπωση μεταξύ των ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπεία για καρκίνο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Ιατρικής του Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Και μια μελέτη σε περισσότερους από 300 ασθενείς σε προχωρημένο στάδιο καρκίνου, διαπίστωσε ότι το μασάζ μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και ουσιαστικά στην ανακούφιση του πόνου και στην αύξηση της διάθεσης.

Οι τακτικές θεραπείες μασάζ μπορούν να διαδραματίσουν ένα τεράστιο ρόλο στο πόσο υγιείς θα είστε και πόσο νέοι θα νιώθετε, σημειώνει η ομάδα Associated Bodywork & Massage Professionals. Το να κάνετε ένα μασάζ σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι μια επένδυση στην υγεία σας και παρόλο που πολλοί αντιμετωπίζουν το μασάζ σαν επιπλέον περιποίηση ή ακόμα και πολυτέλεια, αυτό δεν το καθιστά λιγότερο θεραπευτικό.

Δεχτείτε αυτό που τόσοι ειδικοί μαρτυρούν: ότι το μασάζ είναι μία από τις καλύτερες συνήθειες υγείας και ευεξίας. Θα μπορέσετε να μειώσετε το ιατρικό κόστος και να αποτρέψετε το άγχος, τον πόνο, την ταλαιπωρία και την αναστάτωση που σχετίζονται με πολλές ασθένειες.

Περισσότερα μασάζ! Καλύτερη υγεία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *