Τι είδους μασάζ να προτείνω στον πελάτη;

«
»
Τι είδους μασάζ να προτείνω στον πελάτη;

Πολλοί πελάτες έχουν σαφή ιδέα της θεραπείας που αναζητούν, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που περιμένουν από το θεραπευτή να τους συστήσει ένα συγκεκριμένο μασάζ ή άλλο είδος θεραπείας. Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που θέτουν οι πελάτες στον θεραπευτή είναι: Τι είδους μασάζ μου προτείνετε; Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να «γνωρίσετε» τον πελάτη σας, να μιλήσετε μαζί του για να μάθετε τις προσωπικές ανάγκες και την ψυχοσύνθεσή του.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι οι στόχοι των πελατών σας και οι προτιμήσεις τους:

  • Ψάχνει μια χαλαρωτική θεραπεία;
  • Είναι πολύ αθλητικός άνθρωπος που μπορεί να ωφεληθεί από το αθλητικό μασάζ;
  • Έχει χαμηλή ενέργεια ή υποφέρει από συναισθηματική ανισορροπία;
  • Μήπως πάσχει από συγκεκριμένο πόνο, τραυματισμό ή δυσφορία;
  • Ή ίσως ο πελάτης σας δεν ξέρει τι ακριβώς ψάχνει;

Εάν οι πελάτες σας έχουν σαφή ιδέα για το τι θέλουν, τότε παρέχουμε ό, τι χρειάζεται, αλλά εάν έχουν αμφιβολίες κι ερωτήσεις, τότε ο καλύτερος τρόπος για να αναλύσετε τις προσωπικές τους ανάγκες και να μάθετε τι είναι καλύτερο για αυτούς, είναι να κάνετε ένα ερωτηματολόγιο ή μια σύντομη διάγνωση.

Αυτό το ερωτηματολόγιο ή η διάγνωση πρέπει να αναλύει όλα τα επίπεδα του ανθρώπου:

  • Φυσικό Σώμα
  • Μυαλό
  • Ενέργεια / συναισθήματα
  • Κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον

Συνήθως ρωτάμε τα βασικά, αλλά αναλύουμε επίσης τον τύπο του δέρματος, τα μάτια, τη γλώσσα, τον παλμό κλπ. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μάθουμε τι ακριβώς χρειάζονται: τι είδους μασάζ θα πρέπει να προσφέρουμε, καθώς και η πίεση, ο ρυθμός και ο αριθμός των επαναλήψεων που πρέπει να εφαρμοστούν, ο τύπος του ελαίου, προσαρμόζοντας κάθε θεραπεία σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας.

Στο τέλος της θεραπείας δίνουμε πάντα στους πελάτες μας έναν οδηγό τρόπου ζωής, μιλώντας για διατροφή, άσκηση, ύπνο, κοινωνικές σχέσεις, έλεγχο συναισθημάτων κλπ. Αυτό παρακινεί τους ανθρώπους να συνεχίσουν την θεραπεία στο σπίτι, να αντιληφθούν ότι οι ίδιοι είναι οι βασικοί παράγοντες της ευημερίας τους και να αισθάνονται πιο σίγουροι για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Το μασάζ που παρέχουμε είναι κάτι περισσότερο από μια απλή μάλαξη στο σώμα. Ενεργοποιεί όλο μας το είναι, θεραπεύει και ξυπνάει τα βαθύτερα θέλω μας. Αποτελεί το εφαλτήριο για τον δρόμο προς την ευεξία και δίνει το απαραίτητο κίνητρο για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *