4 tips για να απολαύσετε περισσότερο το μασάζ

«
»
4 συμβουλές για να απολαύσετε περισσότερο το μασάζ

Καταλαβαίνετε ότι είχατε μια απογοητευτική εμπειρία μασάζ όταν τελειώνοντας από την συνεδρία αισθάνεστε διανοητικά και σωματικά δυσαρεστημένοι. Είτε σας ήταν δύσκολο να χαλαρώσετε εξαιτίας των πολλών σκέψεων που περνούν από το μυαλό σας, είτε δεν αισθανθήκατε άνετα με την προσέγγιση του θεραπευτή, τη θερμοκρασία δωματίου, την επιλογή μουσικής ή το φωτισμό. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες που μπαίνουν στο παιχνίδι κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας μασάζ.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το επόμενο μασάζ, υιοθετήστε τις ακόλουθες τέσσερις συμβουλές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συνεδρία σας, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ακόμα περισσότερο την εμπειρία σας. Το μόνο που πρέπει να σας μείνει μετά την συνεδρία είναι το απόλυτο αίσθημα χαλάρωσης και ανανέωσης που μόνο το μασάζ προσφέρει σε τέτοιο μεγάλο βαθμό!

 

  1. Βρείτε τον καλύτερο θεραπευτή για τις συγκεκριμένες σας ανάγκες

Η εύρεση ενός θεραπευτή μασάζ με τον οποίο είστε συμβατοί και άνετοι σε σχέση με τις τεχνικές μασάζ που προσφέρει είναι άκρως σημαντική. Όλοι επικεντρώνονται στο όποιο θέμα υγείας έχει ο εκάστοτε πελάτης, ωστόσο ο κάθε θεραπευτής το προσεγγίζει διαφορετικά. Έτσι, είναι σημαντικό να κάνετε έρευνα πριν από το μασάζ για να μάθετε σε τι ειδικεύεται ο θεραπευτής και για να βεβαιωθείτε ότι η προσέγγιση του ευθυγραμμίζεται με τους στόχους και τις προσδοκίες σας.

Η ενημέρωση του θεραπευτή από εσάς για συγκεκριμένους πόνους πριν από την έναρξη της συνεδρίας είναι επίσης σημαντική για να εξασφαλίσετε ότι οι ανάγκες σας θα ικανοποιηθούν κατά τη διάρκεια του μασάζ.

Εάν έχετε συγκεκριμένα προβλήματα ή ζητήματα που θέλετε να αντιμετωπιστούν, είναι πολύ καλή ιδέα να ελέγξετε το βιογραφικό σημείωμα, τις πιστοποιήσεις και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση ενός θεραπευτή. Η ειλικρίνεια και η ανοιχτή επαφή με τον θεραπευτή είναι επίσης απαραίτητη, ώστε να είναι ξεκάθαρη η στόχευση και σκοπός του μασάζ από την αρχή.

 

  1. Να είστε σωστά προετοιμασμένοι

Η βιασύνη και η προσπάθεια να τα χωρέσουμε όλα σε μία μέρα οδηγεί μόνο σε μια χαμηλής απόδοσης εμπειρία αφού δεν δίνετε στο μυαλό και στο σώμα σας χρόνο να σταματήσουν και να προετοιμαστούν για μια χαλαρωτική εμπειρία. Για να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη από τη συνεδρία μασάζ, συνιστούμε να μην κάνετε απολύτως τίποτα για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από το ραντεβού σας. Επίσης, καλό είναι να έχετε χρησιμοποιήσει την τουαλέτα και να προσπαθήσετε να ξεχάσετε το άγχος που έχετε συναντήσει όλη την ημέρα.

Πολύ σημαντικό είναι να αρχίσετε να προετοιμάζετε το μυαλό και τους μύες σας πίνοντας μια μικρή ποσότητα νερού και παίρνοντας βαθιές ανάσες. Με αυτόν τον τρόπο οξυγονώνετε τους μύες και τον εγκέφαλο άμεσα και βοηθάτε τα μέγιστα το σώμα σας!

Μεγάλης σημασίας είναι και το ντους πριν το μασάζ. Ο προφανής λόγος παραμένει η γενική καθαριότητα, όμως γνωρίζατε ότι η θερμότητα στον πυρήνα του σώματός σας μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσουν οι μύες και να προετοιμαστεί το σώμα σας απόλυτα; Αυτό επιτρέπει σε έναν θεραπευτή να αρχίσει να εργάζεται στους μύες σας και να διαλύει το γαλακτικό οξύ γρηγορότερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

 

  1. Αφήστε τις «αποσκευές» σας έξω από την πόρτα

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για μια επιτυχημένη εμπειρία μασάζ είναι να καταφέρετε να αφήσετε έξω το άγχος, την ρουτίνα και τις απογοητεύσεις της καθημερινότητας. Τόσο οι θεραπευτές όσο και οι πελάτες πρέπει να εξαλείπτουν τους διάφορους περισπασμούς που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την έκβαση της συνεδρίας, όπως τα κινητά τηλέφωνα, τις αναμνήσεις από μια έντονη συζήτηση ή το στρες στο σπίτι και στο χώρο εργασίας.

Κατά την διάρκεια της εμπειρίας του μασάζ, προσπαθήστε να μην σκέφτεστε ο,τιδήποτε σας αγχώνει και σας στεναχωρεί. Αφήστε τις αρνητικές καταστάσεις και τις απογοητεύσεις έξω από την πόρτα και επιτρέψτε στον εαυτό σας να βιώσει αυτήν την απόλυτα χαλαρωτική εμπειρία.

 

  1. Υιοθετήστε μια χαλαρή ρουτίνα μετα το μασάζ

Αφού αφιερώσετε μια ώρα από την ημέρα σας για να εστιάσετε στη χαλάρωση και την ξεκούραση κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας μασάζ, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να εξαντληθείτε μπαίνοντας πάλι στην καθημερινή πίεση. Η καλύτερη συνταγή για μετά το μασάζ είναι να μείνετε σε ένα ήρεμο περιβάλλον όπου μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό ντους. Η ενυδάτωση και το ελαφρό stretching μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κρατήσετε το μυαλό, το σώμα και τους μύες σε βαθιά χαλάρωση.

Ένα πραγματικά καλό μασάζ είναι εξαιρετική επιλογή για να χαλαρώσετε το μυαλό και το σώμα σας. Μην ξεχνάτε όμως ότι μπορείτε να αποκομίζετε τα οφέλη του για αρκετή ώρα μετά τη λήξη της συνεδρίας! Την επόμενη φορά που θα προγραμματίσετε ένα μασάζ, μεγιστοποιήστε την εμπειρία σας ακολουθώντας αυτές τις απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές. Eίμαστε πάντα διαθέσιμοι για να σας καθοδηγήσουμε για το τι πρέπει να κάνετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συνεδρία σας, ούτως ώστε η εμπειρία σας να είναι αληθινά μοναδική!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *