Βεντούζες

«
Μασάζ με βεντούζες Αθήνα

Η συγκεκριμένη μέθοδος θεραπείας αφορά την τοποθέτηση μικρών δοχείων στο σώμα και δημιουργώντας κενό αέρος προκαλείται μια τοπική απορροφητική δύναμη. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνονται τοξίνες και παράσιτα, αλλά κυρίως η στάσιμη, αδρανής ενέργεια του σώματος.

Η προέλευση της θεραπείας με βεντούζες εντοπίζεται στην αρχαία Κίνα, ενώ στην πορεία εξαπλώθηκε στην Αίγυπτο και στη συνέχεια πέρασε στην αρχαία Ελλάδα. Ο ίδιος ο Ιπποκράτης, πατέρας της ιατρικής, τις συνιστούσε ως μέθοδο αντιμετώπισης πληθώρας παθήσεων.

Οι βεντούζες φέρνουν άμεσα αποτελέσματα στην τόνωση του οργανισμού, ενώ παράλληλα θεωρούνται μια ιδανική λύση για γρήγορη θεραπεία από κρυολογήματα, πυρετό, ψύξεις και αναπνευστικές διαταραχές.

Το μασάζ με βεντούζες ενισχύει άμεσα τη ροή της ενέργειας (chi) στο σώμα και βοηθά δραστικά ώστε να απομακρυνθούν κατακρατημένα υγρά και τοξίνες. Μειώνει οιδήματα και πόνους στον συνδετικό ιστό και στους μαλακούς ιστούς του σώματος, ακόμα και χρόνιους πόνους στη μέση. Σημαντικότατη είναι η δράση των βεντουζών και σε θέματα αισθητικής φύσεως, καθώς αποτελούν μια ιδιαιτέρως αποτελεσματική αγωγή κατά της κυτταρίτιδας.

Θεραπευτές που το παρέχουν: