Για Εγκύους

«
»

Οι μήνες της κύησης είναι χωρίς αμφιβολία η πιο έντονη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Όλη της η ύπαρξη εσωτερικά κι εξωτερικά, προσαρμόζεται στη φιλοξενία του εμβρύου. Οι αλλαγές που συμβαίνουν τόσο στο σώμα, όσο και στον ψυχισμό της εγκύου ώστε να μπορέσει να φέρει στον κόσμο μια νέα ζωή, είναι μεγάλες και πολλές φορές δημιουργούν δυσχέρεια.

Το μασάζ για εγκύους έχει ως σκοπό να απαλύνει όλα αυτά τα συμπτώματα και να ομορφύνει τη διαδικασία τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο. Χαλαρώνει ολοκληρωτικά το σώμα της εγκύου από τις εντάσεις, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει την συναισθηματική και ψυχική της ανακούφιση. Επιπλέον, δημιουργεί στη γυναίκα ένα βαθύ αίσθημα φροντίδας, τρυφερότητας και ασφάλειας, το οποίο έχει άμεσο αντίκτυπο στο έμβρυο.

Η έγκυος ξαπλώνει αναπαυτικά και δέχεται την περιποίηση σε όλο της το σώμα με απαλές και ρυθμικές κινήσεις που βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Έμφαση δίνεται στις περιοχές που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη καθώς σηκώνουν το επιπλέον βάρος του εμβρύου, δηλαδή στον αυχένα, την πλάτη, τη μέση και φυσικά τα πόδια. Η ευελιξία των μυών αυξάνεται και οι μυοσκελετικοί πόνοι ανακουφίζονται. Επιπλέον, με αρμονικές κινήσεις στο κεφάλι, το πρόσωπο και τα πέλματα, το νευρικό σύστημα χαλαρώνει και το στρες της εγκυμοσύνης εξαφανίζεται.

Σε μια τέτοια θεραπεία, χρησιμοποιείται φυτικό ενυδατικό λάδι (όπως είναι το λάδι αβοκάντο ή το αμυγδαλέλαιο), ενώ αποφεύγονται τα αιθέρια έλαια –ιδιαίτερα πριν τον 3ο μήνα της κύησης-.

Το μασάζ εγκύων ενδείκνυται καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και μετά τον τοκετό για την ανακούφιση της μητέρας από το άγχος και την κούραση που συνοδεύουν τις νέες ευθύνες. Η αίσθηση χαλάρωσης που αφήνει, έχει ως αποτέλεσμα να έρθει η γυναίκα σε ακόμα μεγαλύτερη επαφή και πνευματική σύνδεση με το μωρό της. Πρόκειται για ένα ευεργετικό είδος μάλαξης με καταπληκτικά αποτελέσματα… και για τους δύο!

Θεραπευτές που το παρέχουν: