Ρέικι

«
»

Ρέικι είναι η τέχνη της μετάδοσης ενέργειας, της ζωτικής ενέργειας που διακατέχει τα πάντα στο Σύμπαν. Είναι μια πανάρχαια τέχνη που αναγεννήθηκε στην Ιαπωνία τον 19ο αιώνα από τον Mikao Usui, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη και θεραπεία του ανθρώπινου σώματος.

Κάθε έμβιο ον είναι μέρος ενός ευρύτερου οργανισμού και εκτός από την υλική του ορατή υπόσταση, εμπεριέχει μια αόρατη ενέργεια που το συνδέει με το όλον. Η ενέργεια αυτή είναι που μας δίνει ζωή, και όταν απορρυθμίζεται… το σώμα αρρωσταίνει.

Ένας θεραπευτής Ρέικι είναι εκπαιδευμένος στο να αισθάνεται και να διαχειρίζεται αυτή την ενέργεια με τρόπο ευεργετικό, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους άλλους. Μέσα από το άγγιγμα των χεριών του, έχει τη δυνατότητα να ισχυροποιεί τη ροή της ζωτικής ενέργειας στο σώμα του αποδέκτη, μεταφέροντάς του καθαρή λεπτοφυή ενέργεια.

Η ενέργεια αυτή διαχέεται ως κύμα φωτός στο σώμα αυτού που τη δέχεται, εξαγνίζοντάς το. Ο θεραπευτής του Ρέικι εστιάζει ιδιαίτερα στα 7 βασικά ενεργειακά κέντρα που έχει κάθε άνθρωπος, τα λεγόμενα chakras. Τα τσάκρα (chakra στα Σανσκριτικά σημαίνει “τροχός”) είναι στην ουσία σταθμοί ενέργειας οι οποίοι βρίσκονται κατά μήκος του σώματός μας. Παραλαμβάνουν την ενέργεια από το περιβάλλον και τη διοχετεύουν στους αδένες και το νευρικό σύστημα του οργανισμού.

Όταν κάποιο τσάκρα αποσταθεροποιείται από συναισθηματική φόρτιση, αρνητικές σκέψεις, καταπιεσμένα συναισθήματα, μνησικακία, άγχος ή άλλες διαταραχές, μπλοκάρει και υπολειτουργεί. Αυτό προκαλεί δυσαρμονία στο αιθερικό μας σώμα, η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στο φυσικό σώμα και μπορεί να εκδηλωθεί με πολλαπλούς τρόπους, όπως ασθένεια, έλλειψη αυτοπεποίθησης ή αποτελεσματικότητας κ.α.

Η θεραπευτική ενέργεια Ρέικι, καθαρίζει και επαναφέρει τη ζωτική ενέργεια στο σώμα μας στην πιο λεπτοφυή της μορφή, διαλύοντας τα συναισθηματικά και νοητικά μπλοκαρίσματα. Αγκαλιάζει την ύπαρξή μας και μας ποτίζει με αγάπη. Αγνή, άνευ όρων Αγάπη που αφυπνίζει την τελειότητα που υπάρχει έμφυτη μέσα μας και ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αυτό-ίασης που έχει ο οργανισμός μας.

Το Ρέικι είναι από τις πλέον ευεργετικές μεθόδους ολιστικής θεραπείας για το σώμα και το πνεύμα.

Θεραπευτές που το παρέχουν: