Αθλητικό

«
»

Αυτό το είδος θεραπείας προορίζεται κυρίως για άτομα που ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό, τόσο ως μέθοδος προετοιμασίας πριν από μια έντονη αθλητική δραστηριότητα, όσο και ως μέθοδος αποκατάστασης μετά από αυτή.

Καθώς μια έντονη φυσική άσκηση έχει αυξημένες απαιτήσεις από το σώμα, ένα αθλητικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη γρήγορη επαναφορά του αθλούμενου στην ιδανική σωματική κατάσταση.

Η μάλαξη που ασκείται είναι βαθιά ώστε να αποβάλλει το γαλακτικό οξύ που έχει συσσωρευτεί και να διώξει τις μυϊκές εντάσεις. Επιπλέον, με τις τεχνικές που εφαρμόζονται διευρύνονται τα αγγεία κι επιταχύνεται η κυκλοφορία του αίματος και του λεμφικού υγρού, θεραπεύονται μαλακά μόρια, ενώ οι τραυματισμένοι ιστοί αναπλάθονται και επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση γρήγορα. Οι μύες επανέρχονται στο αρχικό τους μήκος και σε συνδυασμό με διατάσεις αυξάνεται η ελαστικότητά τους.

Μετά από μια τέτοια θεραπεία, ο αθλητής αισθάνεται ευδιάθετος λόγω της χαλάρωσης των μυών του και ανακουφισμένος από το στρες της άσκησης.

Το αθλητικό μασάζ αποτελεί τον πλέον απλό και συνάμα αποτελεσματικό τρόπο για να βελτιώσει κάποιος τις επιδόσεις του στους αγώνες και τις προπονήσεις.

Θεραπευτές που το παρέχουν: