Το Μασάζ στον 21ο αιώνα

«
»
Το Μασάζ στον 21ο αιώνα

Το μασάζ ως θεραπευτική πρακτική χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν, με ρίζες στον τότε αρχαίο γνωστό κόσμο.  Η τέχνη και η επιστήμη της θεραπείας με μασάζ έχει αναφορές σε γραπτά από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Ιταλία. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Ιπποκράτης ανέφερε στα γραπτά του τα πολλά πλεονεκτήματα των τεχνικών τριβής για να χαλαρώνουν οι αρθρώσεις και να μειώνεται ο πόνος.

Κατά την τελευταία δεκαετία, το θεραπευτικό μασάζ έχει κάνει άλματα. Στο παρελθόν, πολλοί μοιράζονταν την άποψη ότι το μασάζ ήταν μια πολυτέλεια που οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά ή ήταν η έσχατη λύση στην οποία κατέφευγαν για να βρουν κάποια ανακούφιση μόνο όσοι πονούσαν υπερβολικά. Σήμερα, με το λογικό κόστος και την αυξημένη γνώση του κοινού σχετικά με τα οφέλη του μασάζ, οι μέθοδοι και οι πρακτικές του έχουν γίνει μια ευρέως διαδεδομένη μορφή θεραπείας, χαλάρωσης και πολυτέλειας που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι σε καθημερινή βάση.

Μερικά από τα σημεία που αποδίδονται στην πρόσφατη έκρηξη στη δημοτικότητα και την αποδοχή του μασάζ περιλαμβάνουν:

 

  • Ο συνδυασμός της παραδοσιακής ιατρικής με τεχνικές μασάζ. Οι νοσηλευτές στο παρελθόν αλλά και σήμερα έχουν χρησιμοποιήσει τη δύναμη της αφής και του μασάζ στα νοσοκομεία για να βοηθήσουν στην θεραπεία των ασθενών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι νοσηλευτές εντάσσουν στο πρόγραμμα τεχνικές αφής σε πρόωρα μωρά για να τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

 

  • Η παρουσία των θεραπευτών στους Ολυμπιακούς αγώνες και γενικότερα στον αθλητισμό. Ο κόσμος είδε στους δέκτες του τη δύναμη της θεραπείας μασάζ, όταν είδαν τους αθλητές να ταξιδεύουν με τους θεραπευτές τους, καθώς και να χρησιμοποιούν τεχνικές μασάζ για να προετοιμαστούν και να ανακάμψουν από τα αγωνίσματα.

 

  • Η θέσπιση των αδειών και η εκπαίδευση θεραπευτών. Το μασάζ ήταν πάντα σοβαρή και σωστή θεραπεία, αλλά τα τελευταία χρόνια πολλά κράτη απαιτούν οι θεραπευτές να έχουν αρχική και συνεχή εκπαίδευση, καθώς και να κατέχουν άδειες για να εξασκήσουν θεραπείες μασάζ. Υπάρχει εθνική εποπτεία που παίζει ενεργό ρόλο στον καθορισμό του τρόπου με τον οποίο παρέχεται το μασάζ και της εκπαίδευσης των θεραπευτών.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι κατά τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να εξετάζουν το μασάζ όχι μόνο ως εναλλακτική θεραπεία ή ως έσχατη λύση, αλλά ως τρόπο να φροντίσουν τον εαυτό τους κατά την διάρκεια της ζωής τους και ως σημαντικότατο παράγοντα στην πρόληψη και τη θεραπεία.

Η εξέλιξη του μασάζ συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς καθώς τα ψυχικά και σωματικά οφέλη της πρακτικής γίνονται περισσότερο αποδεκτά από το κοινό. Υιοθετήστε μια ολιστική προσέγγιση του νου και του σώματος για την υγεία και την ευεξία, συμπεριλαμβάνοντας τη δύναμη της θεραπείας μασάζ στον τρόπο ζωής σας. Στη Home Massage είμαστε πάντα στην διάθεσή σας για να συζητήσουμε και να βρούμε την κατάλληλη θεραπεία για εσάς και τους αγαπημένους σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *