Χειμερινές διακοπές

«
»
χειμερινές διακοπές

Καθώς πλησιάζει η περίοδος των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, η λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε μεγαλώνει συνεχώς. Περιμένετε με ανυπομονησία να απολαύσετε το ταξίδι σας και προσπαθείτε να χωρέσετε όλες τις δραστηριότητες μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι να αισθάνεστε εξουθενωμένοι μετά την ολιγοήμερη απόδρασή σας.

Για να μειώσετε το ψυχικό και σωματικό άγχος που σχετίζεται με τις χειμερινές διακοπές, ενσωματώστε τις παρακάτω συμβουλές στο πρόγραμμά σας, για γενική υγεία και ευεξία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

 

Εξαφανίστε το άγχος

 

Από τη στιγμή που οργανώνετε το ταξίδι, μέχρι την επιστροφή στο σπίτι, οι χειμερινές διακοπές μπορούν να επιβαρύνουν ψυχικά εσάς και την οικογένειά σας. Για να ελαχιστοποιήσετε το άγχος των διακοπών, σας προτείνουμε να χαλαρώσετε, υιοθετώντας μια ευέλικτη στάση για να αποδέχεστε τα απροσδόκητα γεγονότα που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

 

Μερικές φορές ασκείτε μεγάλη πίεση στον εαυτό σας με αποτέλεσμα να χάνετε την απόλαυση των διακοπών. Έχετε τόσες πολλές προσδοκίες για τα σχέδιά σας και μπορεί να αισθανθείτε απογοητευμένοι εάν τα πράγματα δεν λειτουργήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό σας. Αν επιτρέψετε στον εαυτό σας να αποδέχεται τα πράγματα όπως έρχονται, μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο σε νέες εμπειρίες.

 

Πολλοί άνθρωποι λένε ότι χρειάζονται «διακοπές μετά τις διακοπές», επειδή προσπάθησαν να κάνουν πάρα πολλά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Είναι σημαντικό λοιπόν, να βάλετε στο πρόγραμμα των διακοπών χρόνο για ηρεμία και αναζωογόνηση τόσο για εσάς όσο και για την οικογένειά σας. Δοκιμάστε ένα μασάζ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όχι μόνο για χαλάρωση, αλλά και για να βιώσετε τα διάφορα είδη θεραπειών που είναι διαθέσιμα σε όλη τη χώρα και τον κόσμο.

Ανακουφίστε τη σωματική ένταση

 

Το σώμα σας μπορεί να ταλαιπωρηθεί αρκετά κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού, ειδικά αν περάσετε ώρες οδηγώντας. Οι πιο συνηθισμένες περιοχές του σώματός που μπορούν να επιβαρυνθούν από σωματική ένταση και πίεση είναι:

 

  • Αυχένας και ώμοι: Οδήγηση μεγάλων αποστάσεων, ύπνος με το κεφάλι σας να ακουμπά στο παράθυρο, κρεβάτια και μαξιλάρια που δεν έχετε συνηθίσει. Αυτά και άλλα πολλά μπορεί να οδηγήσουν σε ακαμψία στην περιοχή του αυχένα και των ώμων.

 

  • Μέση: Άβολα καθίσματα σε ταξιδιωτικά μέσα, πολύωρες καθυστερήσεις, βαλίτσες και κραδασμοί κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Η μέση σας διαμαρτύρεται και σας αποτρέπει να απολαύσετε την απόδρασή σας.

 

  • Πόδια: Πολύωρη ακινησία στο ταξίδι, περιήγηση στα αξιοθέατα, πεζοπορία στην φύση, jogging και άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Όλα αυτά συμβάλλουν στο πρήξιμο, στην κούραση και τον πόνο. Οι μύες της γάμπας είναι γνωστοί ως δεύτερη καρδιά γιατί στέλνουν το αίμα προς τα πάνω όταν κάνετε μικρές ασκήσεις κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας. Αυτό βοηθά το αίμα να κυκλοφορήσει πιο γρήγορα, συμβάλλοντας στην αύξηση της ροής και στην αποφυγή του οιδήματος. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να το πετύχετε λόγω στενότητας χώρου, με αποτέλεσμα τα πόδια σας να πρήζονται, να τα νιώθετε βαριά και να δυσανασχετείτε ακόμα και μετά από λίγη ώρα ακινησίας.

 

Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, ακόμα και μία μόνο συνεδρία από έναν εξειδικευμένο θεραπευτή θα είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας για την ανακούφιση από οτιδήποτε σας ταλαιπωρεί. θα σας επαναφέρει σε εξαιρετικό επίπεδο και θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε για να μην χάσετε στιγμή από τις διακοπές σας.

 

Επενδύστε σε μια χαλαρωτική, θεραπευτική συνεδρία μασάζ όπου κι αν βρίσκεστε. Το σώμα σας θα σας ευχαριστεί και θα σας ανταμείψει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *