Χαβανέζικο Lomi Lomi

«
»
Χαβανέζικο Μασάζ Λόμι Λόμι Αθήνα

To Lomi Lomi είναι μια πανάρχαια τέχνη θεραπευτικού μασάζ, που προέρχεται από το σύμπλεγμα νησιών της Χαβάης. Η διατήρηση και μετάδοση αυτής της γνώσης στην πάροδο των αιώνων, οφείλεται στους Σαμάνους θεραπευτές Kahunas. Βασική φιλοσοφία της είναι πως ο θεραπευτής είναι απλά ένα όργανο που διαχειρίζεται την ενέργεια που δέχεται από το Σύμπαν και τη διοχετεύει στον αποδέκτη με θεραπευτικό τρόπο. Σύμφωνα με την παράδοση, η μετάδοση της γνώσης του Lomi Lomi γίνεται μόνο προς άτομα με ταλέντο και ικανότητες στη θεραπευτική λειτουργία της τέχνης της μάλαξης.

Ο θεραπευτής χρησιμοποιώντας όλες του τις αισθήσεις, προσπαθεί με εστιασμένη πρόθεση να μεταδώσει αγάπη και αρμονία προς τον αποδέκτη, αφού η χαβανέζικη φιλοσοφία (Huna) διδάσκει πως κάθε τι που υπάρχει στο σύμπαν έχει ανάγκη από αυτές τις δύο αρετές. Κύριο μέλημά του είναι ο καθαρισμός της ενέργειας του αποδέκτη, απελευθερώνοντας τη ροή της ενέργειας ανάμεσα στα ενεργειακά κανάλια (chakras), που μπορεί να έχει μπλοκάρει από παγιωμένες αρνητικές πεποιθήσεις και στενάχωρα βιώματα του παρελθόντος.

Σημαντικό για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, είναι να χαλαρώσει βαθειά αυτός που δέχεται τη μάλαξη και να “σιωπήσει” ο νους του. Ο θεραπευτής υποβοηθάει αυτή τη διαδικασία με το να ασκεί ταυτόχρονα μαλάξεις με τα χέρια και τα μπράτσα του σε διαφορετικά μέρη του σώματος ώστε να “αναγκάσει” τον αποδέκτη να χαλαρώσει, αφού είναι σχεδόν αδύνατο για το νου να εστιάσει σε δύο διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο ο νους αποσπάται κι έτσι γίνεται ευκολότερο να επέλθει ουσιαστική χαλάρωση σε όλα τα επίπεδα.

Σε μια τέτοια συνεδρία χαβανέζικου μασάζ, το κορμί αρωματίζεται με αιθέρια έλαια. Το λόμι λόμι υπόσχεται να τονώσει το ανοσοποιητικό, μυϊκό και νευρικό μας σύστημα. Με αρμονικές συνεχόμενες κινήσεις επάνω στο δέρμα που θυμίζουν θαλασσινό κύμα, αποτελεί ένα ταξίδι προς την ευεξία και την ψυχική ανάταση, που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις.

Θεραπευτές που το παρέχουν: