Αγιουρβεδικό

«
»

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ινδικό μασάζ που αποτελεί κομμάτι ενός ευρύτερου ολιστικού συστήματος αντιμετώπισης της ζωής και της υγείας του ανθρώπου, το οποίο έχει τις ρίζες του στις Βέδες της Ινδίας: Την Ayurveda.

Η λέξη προέρχεται από τα σανσκριτικά Ayus (Ζωή) και Veda (Γνώση) και ουσιαστικά σημαίνει “Η Επιστήμη της Ζωής”. Βασική της αρχή είναι η ύπαρξη υγείας και ολοκληρωτικής αρμονίας μεταξύ σώματος, νου και ψυχής.

Στο αγιουρβεδικό μασάζ, ο θεραπευτής μέσα από κάποια ερωτήματα προς τον θεραπευόμενο, τον κατατάσσει σε έναν από τους τρεις τύπους ιδιοσυγκρασίας (doshas) της Αγιουρβέδα που είναι οι Vata, Pitta, Kapha. Κατόπιν προσαρμόζει το μασάζ ανάλογα, σε ολόκληρο το κορμί, με έμφαση στα 107 ενεργειακά κέντρα (Marmas) της Ayurveda. Οι κινήσεις ξεκινούν από την περιοχή των ποδιών και σταδιακά συνεχίζονται προς τα πάνω αποσκοπώντας στη διέγερση του φλεβικού συστήματος.

Τα ζεστά αγιουρβεδικά έλαια ψυχρής έκθλιψης, σε συνδυασμό με τη χρήση θεραπευτικών βοτάνων, επιτυγχάνουν ένα βαθύ αποτέλεσμα ανανέωσης.

Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας συνεδρίας, το σώμα και ο νους χαλαρώνουν. Ο θεραπευόμενος αναζωογονείται εισπράττοντας ένα αίσθημα ευεξίας, νοητικής διαύγειας, απελευθέρωσης.

Τα αποτελέσματα της αγιουρβεδικής μάλαξης είναι θεαματικά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την ενεργοποίηση της λέμφου, ενώ βοηθούν σημαντικά το μεταβολισμό. Τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος, το δέρμα ανακουφίζεται από την ξηρότητα, η δυσκαμψία και οι μυοσκελετικοί πόνοι κάθε είδους απομακρύνονται.

Απαλλαγείτε από άγχος και στρες, απελευθερωθείτε από μπλοκαρισμένα συναισθήματα και ελάτε σε επαφή με τον ανώτερό σας εαυτό μέσα από τα ευεργετικά οφέλη του κόσμου της Ayurveda.

Θεραπευτές που το παρέχουν: